DIY – Maak van oud weer nieuw met deze upcycled etagère

Gepubliceerd op 31 juli 2020 om 11:49

Heerlijk om van oude spullen iets nieuws te maken! Zo leek het me leuk om met oud servies een etagère te maken. Om zo op een creatieve manier de hapjes te presenteren tijdens de workshops van Atelier Mint. Maar ook handig en mooi voor een high tea of voor al dat lekkers tijdens een verjaardagsfeest. Of als een origineel persoonlijk geschenk voor de gastvrouw. Ga je mee aan de slag met deze snel klaar DIY?

Dit heb je nodig

  • Oud servies, waarvan al enkele stuks gesneuveld zijn of dat je niet meer gebruikt. Of ga, net als wij, eens in de kringwinkel kijken.
  • Oude glazen, kaarsenhouders of kopjes
  • Stevige lijm (ik gebruikte Bison Max Repair)

Zo ga je te werk

1. Voor je begint, is het nodig het servies en de glazen & kopjes even af te wassen. Zo zijn ze vetvrij, waardoor de lijm beter hecht. Kocht je nieuwe items, verwijder dan zeker ook de etiketten.

2. Bepaal dan de volgorde van de items. Best stapel je van groot naar klein. Wissel ook eens enkele stuks of draai ze om, om te zien wat het leukste effect geeft.

3. Is je compositie klaar? Dan kan je de stuks aan elkaar lijmen. Zorg daarbij steeds dat je de items goed in het midden plaatst en druk stevig aan.

4. Tot slot laat je alles goed drogen.

Is jouw etagère klaar? Deel gerust je resultaat met me op Instagram door _ateliermint_ te taggen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.