ONTMOET - M-Annika, een vrolijk label met vintage toets

Een snuifje vintage, enkele laagjes kleur en een stevige dosis vrolijkheid vormen de basismaterialen waarmee Annika graag aan de slag gaat. Annika is de bezielster van het label M-Annika. Hiermee creëert zij kwalitatieve, handgemaakte items, die zonder twijfel een glimlach toveren op je gezicht. Benieuwd naar haar verhaal? Maak kennis met M-Annika!

Lees meer »

DIY – Maak van oud weer nieuw met deze upcycled etagère

Heerlijk om van oude spullen iets nieuws te maken! Zo leek het me leuk om met oud servies een etagère te maken. Om zo op een creatieve manier de hapjes te presenteren tijdens de workshops van Atelier Mint. Maar ook handig en mooi voor een high tea of voor al dat lekkers tijdens een verjaardagsfeest. Of als een origineel persoonlijk geschenk voor de gastvrouw. Ga je mee aan de slag met deze snel klaar DIY?

Lees meer »

DIY - Maak van je saaie spiegel een stijlvol item

Het was een superleuke vondst in de oude klaslokalen op de Lutgartsite: spiegels in goede staat, maar een beetje te gewoon en te … vierkant. Meteen kreeg ik zin om er mee aan de slag te gaan en ze om te toveren tot een leuke blikvanger. Met weinig materialen maakte ik van deze alledaagse spiegel snel en gemakkelijk een stijlvol item.

Lees meer »

DIY - Een snel klaar plantenhanger

Deze plantenhanger geeft een supermooi accent aan je ruimte. Bovendien maak je hem eenvoudig zelf. Dit met een restje garen en 10 minuutjes tijd. Lees hieronder snel verder hoe je dit precies doet. Veel plezier!

Lees meer »

DIY ideetjes met/voor kids

In deze periode van coronadreiging zijn er heel wat thuiswerkende ouders met kids, net als ik. Dat betekent ook weer een goede balans zoeken. Niet gemakkelijk inderdaad. Maar ik help je graag op weg. Zo belangrijk is het immers om nu enkele momenten in te plannen om samen te ontspannen. Momentjes om naar uit te kijken. En dus heb ik enkele leuke DIY ideeën verzameld om met, of voor, je kids te maken. Even een moment van samen genieten en hoofd leegmaken.

Lees meer »

In een kasteeltorentje

Afgelopen weekend brachten wij een bezoekje aan het domein van Kasteel Nieuwenhoven. Een heerlijk stukje natuur rond het oude kasteel, dat meteen bij aankomst een charmante ontvangst biedt.

Lees meer »

Voelen, beleven en creëren met kurkleer

Er zijn zo van die dingen, die steeds weer je aandacht weten te trekken. Overal waar je komt, glijden je ogen er automatisch naar toe. Kurkleer is er daar één van. Het zacht, soepel aanvoelen en de stijlvolle uitstraling dragen daar zeker toe bij. Maar wat is kurkleer nu precies en wat kan je er mee doen?

Lees meer »