In een kasteeltorentje

Gepubliceerd op 25 januari 2020 om 08:16

Afgelopen weekend brachten wij een bezoekje aan het domein van Kasteel Nieuwenhoven. Een heerlijk stukje natuur rond het oude kasteel, dat meteen bij aankomst een charmante ontvangst biedt.

Je wandelt binnen via de oude toegangspoort en ontdekt een gezellig binnenplein. Daarrond liggen enkele gastenverblijven, die fantastisch gerenoveerd werden (jaja, onze renovatiekriebels begonnen weer op te spelen).

In de Bistro-Bar kan je genieten van lokale producten. Even onderuit zakken met een heerlijk stukje taart en koffie? Of de iets grotere honger stillen met een streekgerecht en een lokaal biertje? Monique en Guy ontvangen je graag.

Rondom het kasteel kan je kennismaken met de ezels, paarden en alpaca’s. Regelmatig worden er zelfs ontbijtmomenten tussen de alpaca’s georganiseerd... Maar ook daarbuiten leent het domein zich uitstekend voor een wandeling door de bosrijke natuur. Het is zeker een aanrader voor de kids. Ze kunnen heerlijk ravotten en de speelheuvel beklimmen & afrennen … of rollen natuurlijk!

Bovendien kan je in de Bistro-Bar regelmatig nieuwe activiteiten ontdekken. Zo vind je er de Slow Reading Club van Boekhandel Naboekov. Tijdens deze momenten kan je in stilte een boek naar voorkeur lezen tesamen met andere boekliefhebbers. Daarnaast worden er diverse workshops georganiseerd. And guess what ... je zal er binnenkort zeker ook Atelier Mint aantreffen!

Ga jij op ontdekkingstocht? Of ben je er al geweest? Laat het me zeker weten!

Praktisch: Bistro-Bar en domein Kasteel Nieuwenhoven, Engelbamp 55 Sint-Truiden

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.