ONTMOET - M-Annika, een vrolijk label met vintage toets

Gepubliceerd op 29 augustus 2020 om 10:48

Een snuifje vintage, enkele laagjes kleur en een stevige dosis vrolijkheid vormen de basismaterialen waarmee Annika graag aan de slag gaat. Annika is de bezielster van het label M-Annika. Hiermee creëert zij kwalitatieve, handgemaakte items, die zonder twijfel een glimlach toveren op je gezicht. Benieuwd naar haar verhaal? Maak kennis met M-Annika!

Annika vertelt: "Ik ben Annika, 36 jaar en woon in Koersel. Als hoofdberoep ben ik archeoloog en bouwhistoricus. De naaimicrobe kreeg ik van mijn opa en mama mee. Het was echter pas toen ik begon te werken dat ik me effectief inschreef voor een naaicursus. Dit vond ik zo leuk dat ik er iets meer mee wou doen. Zo ontstond M-Annika.

 

In het begin wou ik vooral voor jongens en mannen kledij maken omdat je dit minder vaak ziet. Vandaar de ‘M’ voor mijn naam. Uiteindelijk ben ik afgeweken van dit pad en maak ik vooral zaken die ik zelf leuk en mooi vind. Zo maak ik heel wat spullen van echte vintage stoffen. De kleuren en motieven zijn zo tof en vrolijk en maken mij meteen blij. Het zorgt er ook voor dat er vrij unieke stukken ontstaan want uit één lap vintage stof kan ik vaak maar enkele stuks maken. Daarnaast gebruik ik ook nieuwe stofjes voor t-shirts of knuffels.

 

Mijn favoriete producten? De kussens in vintage stof passen in elk interieur en geven meteen wat kleur in een grijze zetel. Ook de grote slabben in vintage stof vind ik een blijver. Ze zijn lekker groot voor echte smospotten en zijn ideaal als kraamcadeau. De herbruikbare wattenschijfjes zijn vrij nieuw, maar vind ik heel tof nu iedereen iets meer begint na te denken over het milieu. Je kunt ze na gebruik gewoon wassen.

Tot nu toe verkocht ik mijn producten vooral op marktjes. Hoewel er altijd een leuke sfeer hangt en het contact met de klanten ook fijn is, werd dit iets te intensief voor mij. Ik was dan ook op zoek naar een andere manier om mijn handgemaakte spullen te verkopen. Ik volgde één van de workshops van Atelier Mint bij Hen Hen op de Lutgart site en toen ik hoorde dat ze hier een winkel met atelier zou openen, ben ik meteen gaan vragen of ze mijn label ook wou verkopen. Ik ben dan ook zeer blij dat mijn label een plaatsje heeft gekregen bij Atelier Mint."

Ook ik ben heel blij met de samenwerking met M-Annika! Annika's handgemaakte items zijn een mooie toegevoegde waarde en inspiratie voor de bezoekers van Atelier Mint. Zelfs als je op zoek bent naar een item op maat, helpt Annika je graag verder.

 

Kijk je uit naar een origineel cadeau of dat ene leuke item om je huis tot een thuis te maken? Kom dan zeker eens snuisteren bij Atelier Mint. Je vindt er vast en zeker heel wat ideeën!

Liefs, Daisy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.