DIY - Maak van je saaie spiegel een stijlvol item

Gepubliceerd op 30 mei 2020 om 13:32

Het was een superleuke vondst in de oude klaslokalen op de Lutgartsite: spiegels in goede staat, maar een beetje te gewoon en te … vierkant. Meteen kreeg ik zin om er mee aan de slag te gaan en ze om te toveren tot een leuke blikvanger. Met weinig materialen maakte ik van deze alledaagse spiegel snel en gemakkelijk een stijlvol item.

Heb je ook nog een spiegel, die wel eens een upgrade kan gebruiken? Of gewoon zin in een leuk projectje om die muur nog wat meer aan te kleden met een mooie spiegel? Kijk dan snel hieronder verder. Veel plezier!

Dit heb je nodig

  • een oude spiegel of gewoon eentje die je graag wat wil pimpen
  • velours koord
  • lijm (ik werkte bijvoorbeeld met de hobbylijm van Joy craft)

Tip: Een flesje hobbylijm werkte voor mij beter dan een lijmpistool. De lijm van het lijmpistool hardt immers heel snel op het koude spiegeloppervlak. Als je deze wil gebruiken, zal je dus heel snel moeten werken.

Zo ga je te werk

1. Maak de spiegel grondig proper. Teken op de spiegel het patroon uit dat je wil uitwerken. Hiervoor werkt een krijtstift zeker handig. Je kan er bovendien makkelijk mee corrigeren of aanpassen. Ik koos ervoor een centrale cirkel te creëren. Deze zwakt de scherpe hoeken af en geeft het geheel meer flow.

Tip: Om een cirkel te tekenen, neem je een touwtje dat zo lang is als de straal van de cirkel. De krijtstift maak je vast aan het ene uiteinde van het touwtje. Het andere uiteinde hou je vast in het middelpunt van de cirkel. Ga nu met je krijtstift helemaal rond zoals met een passer.

2. Rol het velours koord af en plak het met de lijm vast op de spiegel volgens het getekende patroon. Overtollige lijm kan je best meteen verwijderen met een doekje of wattenstaafje.

Tip: De lijnen in de hoeken maakte ik met behulp van een geodriehoek. Het is heel makkelijk om de geodriehoek in de gewenste hoek te plaatsen en vervolgens met het lijmflesje de gevormde lijn te volgen.

3. Laat goed drogen en verwijder de overige lijmresten. Dit gaat goed door met een aardappelmesje voorzichtig langs het koord te snijden en de lijm los te peuteren of zachtjes weg te krabben.

4. De spiegel nog even proper maken en op een mooi plekje hangen.

Tadaaa, je DIY gepimpte spiegel is klaar!

Ik ben alvast heel blij met mijn gepimpte versie voor het atelier op de Lutgartsite! Kom je hem ook eens bewonderen?

Liefs, Daisy

 

PS: Deel gerust je resultaat met me via Instagram door _ateliermint_ te taggen.

Reactie plaatsen

Reacties

Marijke
4 jaar geleden

Dit vind ik supermooi!!!
Een leuk patroon, zo een beetje retro, I love it!
Nu nog op zoek naar een oude spiegel ...

Atelier Mint - Daisy
4 jaar geleden

Fijn om te horen, Marijke. Veel plezier alvast!
Ik geniet graag mee, dus deel gerust je resultaat.
Vele groetjes, Daisy